Författare: <span class="vcard">Micke_w</span>

Gysinge 190126

Lite blandade bilder från Biofototräffen i Gysingen  25/1 – 27/1 -19


Rogsån i januari

Vi tog en tur på en av Faluns vackraste åar, Rogsån. Det hade snöat dagen innan och när vi kom dit så var det minus 17 grader. Lite kallt kanske men man vänjer sig fort. Fotomässigt så tycker jag att vinterbilderna blir bättre när det är kallt. Solen hade precis gått upp så förutsättningarna för vackra speglingsbilder fanns där.


Snöväder i januari

Lite snövädersbilder och ett par fåglar från min fågelmatning


Roxsnäs udde

Testade lite foto på min svärsons drönare. Tanken är att vi ska kombinera stillbild med drönarens filmning i framtiden . Det här var första testen.


Sjö, skog och mark

Isalanäset , ett nytt naturreservat i Falun som verkar vara intressant. Där kommer det att bli många besök. En blandning av landskapsbilder , macro och lite experimenterande.November

Snart kommer snön och med den nya förutsättningar för fotograferande men fortfarande lyser snön med sin frånvaro och kan man passa på att fota det lite tråkiga men vackra november. Jag har en viss förkärlek för just november, mycket tack vare det mjuka ljuset och att man kan fotografera hela dagar utan att solen ställer till det med kraftigt kontrast i bilderna. Jag visar här några av mina bilder tagna häromdagen bl.a en vacker å norr om Falun.


Härliga tråkiga men vackra november

Fotomässigt så har november blivit min favoritmånad. Mjuka vackra färger och med lite dis och vindstilla så kan man få väldigt vackra bilder.  Lite senare så kommer frosten och den första snön och det gör inte saken sämre. Speciellt frosten kan ge oanade möjligheter bakom kameran.


Trav

Trav , V75 på Romme den 3/11-18. Tänkte ta lite travbilder i mörkret men det var inte lätt att få till det. Det krävdes ganska snabba slutartider för att få bra skärpa på hästarna men pga mörkret så fungerade det inte riktigt som jag ville. Men lite bilder fick jag trots allt.


Österå och Rogsån

I min landskapskurs så tog jag deltagarna till Österå , norr om Varpan och till Rogsån som rinner ut i Varpan. Jag själv fota också lite under tiden.