Blogg

Våren dröjer

Våren dröjer lite. Igår tog jag en liten fototur i snövädret för att kolla om sångsvanarna har kommit och några har kommit. Jag såg väl ca 20 st på ett ställe annars var det bara enstaka. Jag stannade också vid Flinesjön för där brukar dom komma ganska tidigt men där fanns inget men jag stannade till vid fågelmatningen och fotade lite småfåglar också.


Barnens skidspel

Idag följde jag med två av mina barnbarn för att se när dom tog sig runt på skidor i barnens skidspel.

 


En dag i örngömslet

Örngömslet i Gysing 25 februari.

Vi hade hoppats på lite bättre väder, kanske lite snöfall. Ganska tunga moln över oss så ljuset var inte det bäste. En liten stund mitt på dagen var ljuset perfekt men då var örnarna borta.
Men visst fick vi bilder och det var mäktigt att se dessa fåglar glida fram. Örnarna var inte särskilt aktiva , de satt mest hela tiden en bra bit från matningen men korta stunder kom örnarna ända fram till matningen
Här lite bilder från örngömslet.

 


Gysinge 190126

Lite blandade bilder från Biofototräffen i Gysingen  25/1 – 27/1 -19


Rogsån i januari

Vi tog en tur på en av Faluns vackraste åar, Rogsån. Det hade snöat dagen innan och när vi kom dit så var det minus 17 grader. Lite kallt kanske men man vänjer sig fort. Fotomässigt så tycker jag att vinterbilderna blir bättre när det är kallt. Solen hade precis gått upp så förutsättningarna för vackra speglingsbilder fanns där.


Snöväder i januari

Lite snövädersbilder och ett par fåglar från min fågelmatning


Roxsnäs udde

Testade lite foto på min svärsons drönare. Tanken är att vi ska kombinera stillbild med drönarens filmning i framtiden . Det här var första testen.


Sjö, skog och mark

Isalanäset , ett nytt naturreservat i Falun som verkar vara intressant. Där kommer det att bli många besök. En blandning av landskapsbilder , macro och lite experimenterande.November

Snart kommer snön och med den nya förutsättningar för fotograferande men fortfarande lyser snön med sin frånvaro och kan man passa på att fota det lite tråkiga men vackra november. Jag har en viss förkärlek för just november, mycket tack vare det mjuka ljuset och att man kan fotografera hela dagar utan att solen ställer till det med kraftigt kontrast i bilderna. Jag visar här några av mina bilder tagna häromdagen bl.a en vacker å norr om Falun.